Fönsterkort - Frame card - Grattis (beställningskort)


Hej igen!
Denna gång har jag fått en beställning på ett fönsterkort och den kortet är till älskar blått, så då blev det "i färgerna blå" *sjunger* :) Det är ju premiär, min allra första beställning! :) 


Har använt min kära grattisstämpel från Slöjddetaljer och broken china distressfärg till att stämpla med. Sen har jag fyllt i det stämplade ordet med glitterpenna för att ge det mer lyster.

Underbara Tilda som jag fått låna av Nica! Även här har jag jobbat med glitterpenna för att lyfta vissa detaljer lite. Jag har målat med akvarellpennor och sedan målat med blöt pensel. Sen har jag även embossat det gräddvita pappret med en embossingfolder från Crafts concepts (In bloom). 
Rosorna är handgjorda av mig och med mellanblompunschen från Panduro i marinblått papper från Pyssloteket. Det är en hel del pill med dessa blommor, men jag fick till tre stycken som jag sedan glittrat med Perfect Pearl mist. Är det något jag älskar bland mina scrapbookingsaker så är det min mist. Glitter och skimmer gör allt vackrare!

Här har vi Magnolia-fjärilen... Jag har färgat in den med färgen broken china (ljusblå) och sedan sprayat duktigt med mist på dem. Jag har även använt mig av ett underbart svart band från Mattssons band på Kungsgatan, det är rena himmelriket att gå dit när man vill ha band :D 
Jag har satt fast ramkortet på ett svart cardstock från Pyssloteket (Bazzil) med limpistol. Sen måste jag säga att jag verkligen älskar den här stämpeln, den är perfekt på födelsedagskort! Sen gör det ju inte ont att ha just den dien som stansar ut ramen så fint heller ;) har embossat in stjärnorna/blommorna från dien på ramen också. 

Blommorna är färdiga från början, men jag har sprayat mist på dem och limmat dit halvpärlor i mitten. Det är en underbar kvalité på dessa blommor, de är av lite tjockare papper, så jag är lite arg på mig själv att jag glömt var jag köpt dem :D Om någon scrappare läser detta och vet var jag kan få tag i liknande, hör gärna av dig!

Här har jag lekt med att embossa pappret med en die upponervänd i big shoten, för att få den här förhöjda ytan och sedan jobbat med papperskniv runt kanterna för att få en åldrad look. Sen har jag använt walnut stain distress runtomkring och även jobbat in lite broken china för att hålla den "blåa" tråden, haha jag har låg humornivå idag! :D
Jag har stämplat blomman med broken china även här och fyllt i med glitterpenna för att lyfta den lite. ÄNTLIGEN har jag fått använda mina fina små blomstämplar från Slöjddetaljer! Just den här blomman tyckte jag passade bäst in för att fortsätta elegansen i färgerna och motiven. Har lämnat resten av rutan fri, så beställaren kan skriva sin hälsning däri. 
Ja och som alla scrappare som säljer sina kort ska man ju ha en handgjort av-stämpel och den har jag beställt men inte hunnit få ännu, så jag gjorde en egen variant på en här så länge. Viktigast är ju att man får veta vem som gjort kortet och på den kommande stämpeln kommer det se ut ungefär såhär, med bloggadressen underst.

Har använt mig av den minsta oval floral dien från Spellbinders till min egengjorda "stämpel" :)


Detta kort är jag riktigt stolt över, då det var mitt första riktiga beställningskort! Vill du beställa den här vikningen är du välkommen att kontakta mig via bloggen genom att kommentera med din emailadress (jag måste godkänna din kommentar innan den publiceras, så kommer inte lämna ut din adress här) så kan jag ordna det! 

The Elegant Shoe - Påskpresent

Hej!

Denna gång har jag gjort en elegant sko-"vikning" baserat på Terris tutorial, länk kommer direkt: 
 
http://artfulaffirmations.blogspot.se/2010/01/elegant-shoe-tutorial.html

Det här var riktigt roligt och pillrigt, och ååå vad nöjd jag är! Jag gillar att Terri säger att man ska ta sitt finaste papper till denna skapelse, för det bör man! Det blir ett bättre resultat då (jag provade göra detta med ett cardstock som inte spelade så stor roll först för att inte göra fel med de fina papprena sen).

Vad ni ser är alltså en papperssko, som jag byggt från grunden med två sulor, en hälkant och själva överdraget för foten. Man kan välja att göra en klack också, men just denna gång passade det bättre utan, eftersom jag fyllt den med presenter till en scrapväninna!

 
 

Den här blomman har jag inte gjort själv, utan den har jag fått i ett av paketen från Creative Club, när jag var medlem hos dem, men den är ju inte supersvår att göra själv... Löven under är desamma som finns i paketet inuti skon.

Jag älskar verkligen det här skimrande pappret med embossade fjärilar på! Jag vet dock inte vart jag fått tag i det, men jag har knappt använt det för att det är så fint :D Nu ska dock min väninna få det bästa jag kan hitta, så därför fick det bli sulan!

Här är själva presenterna nedstoppade i skon. Detär 50 stycken rosor i vintage-färger, vilket passar fröken eftersom hon älskar att scrappa i vintage! Sen har jag stoppat i ett litet cellofanpaket med 10 stycken löv i beige. Som toppen av isberget och vad jag skulle bli superglad över själv om jag fått denna present, finns en vit rulle med ett vitt band knutet runt, som innehåller mallarna för skon! Då är det klappat och klart och hon kan göra egna skor :)


Det var en påskpresent till en scrapväninna, istället för ett påskägg :) Om du skulle vilja ha en sån här sko att ge bort t.ex. biobiljetter eller annat spännande som är tunt och smalt, får du gärna kontakta mig via bloggen genom att kommentera och lämna din emailadress (jag måste godkänna kommentarerna innan de publiceras, så lämnar inte ut din adress på bloggen), så ska vi se till att lösa det! Fönsterkort - Frame card

Hej!
 
Nu har jag scrappat ihop en helt ny variant av födelsedagskort, nämligen ett fönsterkort! Det är en fantastiskt rolig och effektfull vikning och jag måste erkänna att det var den roligaste vikningen hittills! :) 

Såhär ser kortet ut framifrån. I mitten ser du Cheerleader-Tilda som jag faktiskt lyckats skära ut helt och hållet med hjälp av en skalpell, på första försöket! Har dock rätt ont i pekfingret nu.. haha :) Jag har smutsat kanterna på ramen och dessförinnan skrapat dem med kniven för att få ytterligare sliten effekt. Dessa underbara rosor har jag faktiskt gjort helt själv! Fina Veronica har lärt mig hur man gör och det är väldigt väldigt enkelt! Jag har stansat ut fem stycken blommor i olika papper. Den stora blommar var av vita papper som jag sedan färgat in med distress ink (victorian velvet kan det vara, men jag minns inte säkert nu), klippt i kronbladen med en mönstersax för att få till lite ojämnhet, sen distressat med walnut stain endast i kanterna. Jag har sedan vikt ihop dem tajt och limmat varje del med limpistol. Till sist har jag sprayat dem med Perfect Pearl för skrimrets skull! De sitter fast med dimensionals. 

Här ser du en utstansad fjäril av en Magnolia die, som jag fått låna av Veronica. Stansade ut i cremefärgat cardstock från Bazzil (crisscross), för att kunna välja färg på fjärilarna senare. I det här fallet har jag duttat på med lila distressfärg och sedan sprayat med Perfect Pearl. 

En av alla mina underbara Tildor.. Denna fick jag förra veckan och har sett fram emot att använda, just för att hon signalerar sådan härlig energi! Det är lite "Tjohoo!!" över henne :) Det pssar ju bra till födelsedagskort, så därför fick detta bli ett sådant. Denna Tilda var den första som jag lyckades någorlunda med håret, vilket jag försökt lära mig göra som alla andra gör ;)

Här har jag bara stämplat med vattenfast svart färg, klippt ut formen på skylten och sedan sprayat med Perfect Pearl!

Och jag ska absolut inte ta åt mig äran för kortvikningen, den har jag fått fantastisk hjälp med av Malin Jonsson ( http://cri-kee76.blogspot.se/2012/04/pastelligt-ramkort.html )!!! Hennes tutorial var lätt och enkel att förstå, tack för det! 


Om du skulle vilja beställa ett sånt här kort, kan du göra det genom att kontakta mig via bloggen, genom att skriva din emailadress i en kommentar (jag måste godkänna kommentarerna innan de publiceras, så jag kommer inte lämna ut din adress), så löser vi det!

Accordion Fold Card Grattis

 
Hej!

Här kommer en gratulationsvariant på föregående kortvikning! Måste erkänna att detta blev en av mina finaste skapelser hittills... :)  
 


Om du skulle vilja beställa ett sånt här kort, kan du göra det genom att kontakta mig via bloggen, genom att skriva din emailadress i en kommentar (jag måste godkänna kommentarerna innan de publiceras, så jag kommer inte lämna ut din adress), så löser vi det! 

Accordion Fold Card Påsk

Hej!
 
Denna gång delar jag med mig av en vikning som jag ärligt talat är osäker på namnet på, men hänvisar till den video jag lärt mig vikningen från längst ner i inlägget, så får man ta reda på mer själv om man är intresserad :) 
Såhär ser framsidan av kortet ut. Till att börja med har jag stämplat mittendelen med en blomsterstämpel i grön distressfärg (Shabby Shutter) och sedan fyllt i några viktiga delar med glitterpenna från Slöjd-detaljer. Jag har klistrat på det pappret på svart papper som sedan fästs på det som jag kommer kalla för "flärpen". Till vänster ser du ett grönt papper som jag embossat i min Big shot och sedan sprayat med Perfect Pearls Mists (Perfect Pearl) för att skimra till det lite. Man kan inka upp pappret med distressfärger också, men jag valde att ha det ganska "rent" i det här kortet, så satsade på skimmer istället. 
 
 Och såhär ser det ut när man öppnar kortet. Flärpen är fasttejpad endast på ena hälften, för att den inte ska fladdra runt när man öppnar kortet. 
Här har jag stämplat med en "Glad Påsk"-stämpel från Slöjd-detaljer i samma gröna distressfärg som med blomsterstämpeln på flärpen, och glittrat med glitterpennan för att lyfta texten lite. Sen har jag inkat kanterna lite med den gröna distressen och därefter fäst ett fjärilsklistermärke på "skylten". Sen har jag limmat fast fyra stora halvpärlor till vänster och knutit en rosett av satinbandet från Slöjd-detaljer och limmat fast den med limpistol. Designpappret har jag satt fast med dubbelhäftande tejp på det gröna pappret som också sitta fast i själv kortet. 
Rosorna ger en ganska stor effekt i och med att de har stjälkar och de har jag bara limmat fast i roshuvudet och låtit stjälkarna sjunka in bakom "Glad.."-skylten.

Satinbandsrosetten...
 
 Såhär kan det se ut när man ställer det upp...

Eller såhär! :) Att pärlorna stoppar flärpen från att fällas upp var mer en slump än en genomtänkt idé.. :) Men bra blev det!
Instruktionsvideo kommer nedan, måste bara tillägga att hon låter helt underbart exalterad i denna video och alla andra jag har sett henne skapa i haha :) Någon kommenterade under en av hennes videos att hon låter som om hon orgasmerar när hon skapar, och det är lite så man känner när man gör de här korten! Man går helt upp i ett skaparflow och glömmer bort tid och rum och tankeprocessen går på högvarv! När man sedan börjar skymta ett färdigt kort blir man nästan förvånad över vad man åstadkommit.. Man kan göra många fina saker inom scrapbooking, det är bara fantasin som sätter gränser!
 
http://www.youtube.com/watch?v=Tio3vMqls0A&list=FLjEdXLv0rtSggSLzd61V-Qg&index=4
 
Om du skulle vilja beställa ett sånt här kort, kan du göra det genom att kontakta mig via bloggen, genom att skriva din emailadress i en kommentar (jag måste godkänna kommentarerna innan de publiceras, så jag kommer inte lämna ut din adress), så löser vi det! 

Triangle Trifold Card Grattis

Hej!
 
Denna gång har jag gett mig på att göra ett Triangle Trifold card, som var väldigt lätt och roligt att göra! Detta kommer jag ge bort till en god vän som fyller år i veckan (13e mars)! I slutet följer en instruktionsvideo!
Såhär ser alltså kortet ut. Jag har allt på plats i början med detta fina satinband från Slöjd-detaljer, som dessutom skimrar lite lätt också. Jag har stämplat med Grattis-stämpeln från Slöjd-detaljer i svart och sedan fyllt i med glitterpennan, också den från Slöjd-detaljer. Det blåa pappret har jag inkat med walnut stain-distress i kanterna och sprayat med Perfect Pearls Mists (Perfect Pearl), samt limmat fast två blåa blombrads. Även Grattis-skylten är sprayad med mist. 

När man tar bort bandet börjar man ana vad som ska hända...


 Så ser det ut inuti! Det kan vara svårt att se på bilden, men "Kom ihåg"-texten sitter under "Grattis"-skylten när kortet är stängt. Jag har alltså fäst dem så "Kom ihåg"-texten döljs, men dyker upp när man öppnar kortet.

Jag har använt mig av en Magnolia-stämpel som jag inte minns namnet på, något med Amor var det tror jag :) Jag har färglagt med akvarellpennor och sedan målat med blöt pensel och till sist glittrat delar av figuren med glitterpennan från Slöjd-detaljer. Jag har stämplat hjärtan med en borderstämpel ovanför Magnolia-stämpeln och även där fyllt i med glitterpennan. Sen har jag fäst tre olika stora pärlor på rad bredvid den målade bilden. Till sist syns ett par blåa brads även inuti kortet på det svarta pappret. 
Här har jag även sprayat med Perfect Pearls Mists (Perfect Pearl) för att lyfta texten lite. 
Hela kortet är av ett creme-färgat cardstock från Bazzil som jag köpt på Pyssloteket i Stockholm. Det märket är bäst att använda till kortvikningar, då det inte går sönder när man viker det! 
 
Eftersom mottagaren av detta kort har svart och blått som favoritfärger, har jag valt att ha svart i bakgrunden och lyfta fram olika blåa nyanser. För att ge det en åldrad vintage-look, har jag använt mig av walnut stain-distressen från Tim Holtz där jag kunnat. 
 
Instruktionsvideo:
 
http://www.youtube.com/watch?v=vztWaX71TvQ&list=FLjEdXLv0rtSggSLzd61V-Qg
 
Om du skulle vilja beställa ett sånt här kort, kan du göra det genom att kontakta mig via bloggen, genom att skriva din emailadress i en kommentar (jag måste godkänna kommentarerna innan de publiceras, så jag kommer inte lämna ut din adress), så löser vi det!

Trifold Shutter Card Grattis

Hej!
 
Här kommer mitt andra Trifold shutter-card, denna gång i gratulationsform. Detta är faktiskt det allra första kortet jag ger bort! Carros mormor ska få detta i veckan som kommer (15e mars), så jag ser fram emot att höra reaktionen! :) Carro verkade nöjd iaf ^^
 


Här har jag gått i rosa nyanser, med inslag av lila. På framsidan ser du en stämplad Magnolia Tilda (minns ej versionen!), stansad i en Oval Floral-die i min Big shot (det är det som gör att den får det spetsliknande mönstret). Blommorna har jag stansat ut med en blompunsch från Panduro, rullat kronbladen med mitt bigverktyg, som jag fick av Veronica i present (<3 den är underbar!!) sprayat med Perfect Pearls Mists (Perfect Pearl), limmat ihop dem och fäst en sten i mitten. Jag har även inkat dem lite med walnut stain-distressen. 
 


Det var mycket jag provade första gången i ett kort med detta kort.. Bl.a. har jag lyckats embossa Grattis-skylten, vilket innebär att jag höjt mittenovalen lite ovan det spetsmönstrade i min Big shot. Jag har jobbat mycket med vintage-looken och självklart använt walnut stain-distressen :) Texten "kom ihåg.." har jag fått stämplad av Veronica och klippt ut med Oval Floral-dien som mall, som jag sedan fäst med dimensionals för att ge en 3D-effekt. 
Och såhär ser det ut när det står upp :) Det som är positivt med just denna vikning är att när den står upp ser man allt, även fast den är vikt åt olika håll. 
Jag har även i detta kort använt mig av glitterpennan, min älskade glitterpenna som lyfter allt i alla mina skapelser! :) Glitter gör ju roligt lite mer glamoröst tycker jag ;) Jag har stämplat Grattis.. med en Grattis-stämpel från Slöjd-detaljer i en lila distressfärg "Dusty Concord" och sedan fyllt i hela texten med glitterpennan. På så sätt skimrar texten mycket, men avslöjar ändå den lila färgen. Även "gårdagen", "morgondagen" och "idag" är glittrade med glitterpennan. 
I Grattis-rutan har jag även fäst halvpärlor, samt blom-"knappar" till höger om den i cerise. 
 
I detta inlägg följer inga instruktionsvideos, eftersom det finns i inlägget innan med samma kortvikning. 
 
Det som var lite roligt med just det här kortet var att detta är mina älsklingfärger och jag har jobbat mest med färger jag egentligen inte tycker är så lätta att matcha i min andra kortskapelser, men detta kort blev ändå en utmaning, trots att jag hade färgerna på min sida ;)
 
Om du skulle vilja beställa ett sånt här kort, kan du göra det genom att kontakta mig via bloggen, genom att skriva din emailadress i en kommentar (jag måste godkänna kommentarerna innan de publiceras, så jag kommer inte lämna ut din adress), så löser vi det! 

Trifold Shutter Card Påsk

Hej!
 
Här kommer mitt allra första påskkort, i en trifold shutter-vikning. Instruktionsvideos följer sist i inlägget.
 Här har jag stämplat med en Magnolia Tilda-stämpel, målat henne med akvarellpennor och sedan fyllt i med blöt pensel. Alla pappersbitar är inkade, d.v.s. infärgade med distressfärg "walnut stain", för att ge det en åldrad look. Kortet hålls samman genom ett ganska genomskinligt band som jag knutit i en rosett.

Formen som Tilda är stämplad i är en Oval Floral-die från Spellbinders, som man använder genom att mangla pappret i en Big shot, så skärs pappret ut i den exakta formen. Även det är inkat med walnut stain-distress. Jag har använt mig av en underbar glitterpenna från Slöjd-detaljer och fyllt i med glitter på flera ställen på Tilda (det syns bättre irl!)Såhär ser kortet ut när man öppnar det.. Det är en fantastisk vikning och det finns mycket roligt att hitta på med alla ytor som blir i det här kortet! Nu har jag fotat kortet liggandes, för att man bättre ska kunna se allt som finns i kortet, men det är gjort för att kunna stå :)
Här har jag stämplat med en Glad Påsk-stämpel från Slöjd-detaljer (har blivit stamkund där på några veckor!), med den gröna distressfärgen "Shabby Shutters" som jag sedan fyllt i med glitterpennan. Jag har även fyllt i med glitterpennan i ovalen bredvid prickarna i pappret. Till höger om "skylten", ser du ett band i spetsaktigt elastiskt material, som jag bara klistrat på över pappret. 

Dessa blommor är underbara! Jag har bara sprayat dem med glimmermist från Perfect Pearl Mists (Perfect Pearl heter den färg jag använt) och satt ihop dem två och två, och sedan limmat halvpärlor i mitten, fäst en dubbelhäftande fästkudde (dimensionals säger de i alla instruktionsvideos, vilket är mer beskrivande för funktionen de fyller) under och sedan satt dit dem på pappret. Här har jag bara knutit ett svart band och limmat fast, samt fäst tre halvpärlor i rad. Papprena som du ser är mönstrat papper som jag skurit ut i rätt storlek och sedan använt en skrapkniv för att "edga" till kanterna, för att ge dem ytterligare effekt när man sedan inkar dem med distressfärgen. 
 
Jag tycker att det är roligare att göra ett helgkort som överraskar, så jag har därför använt mig av Magnolia Tilda-stämpeln istället för en liten kyckling på framsidan och kombinerat den typiska påskfärgen gul med den uppfriskande, våriga gröna färgen. Eftersom jag valde att göra en vintage-look på det här kortet, fyllde jag i med lätt beige-färgade mönstrade papper också. Jag har dessutom upptäckt att svart kan bryta av något så fantastiskt snyggt mot alla de matchade färgerna, som du kommer få se i mina kommande blogginlägg :) Det blir en fin kontrast till allt det andra som liksom dansar i harmoni tillsammans. Lite som det svarta fåret, fast i positiv anda ;) 
 
 
Här följer några instruktionsvideos:
 
https://www.youtube.com/watch?v=su-3T3sd4r0
 
https://www.youtube.com/watch?v=OOjio4gsZ-4
 
 
Om du skulle vilja beställa ett sånt här kort, kan du göra det genom att kontakta mig via bloggen, genom att skriva din emailadress i en kommentar (jag måste godkänna kommentarerna innan de publiceras, så jag kommer inte lämna ut din adress), så löser vi det!

Min första vikning

Så... Här har vi min första vikning som blev ett väldigt fint kort. Vikningen kallas Napkin fold card, om jag förstått namnet rätt :) Nedan följer instruktionsvideos från youtube på hur man kan gå tillväga. 

Jag har använt mig av måtten 30*30cm (Arken brukar vara 30,5*30,5cm när man köper dem). Bandet som håller ihop kortet har jag gjort av baksidan av det mönstrade pappret, samt ett förskuret skyltliknande papper, med texten "Life is so sweet with you in it". När man gör "the belly band", som det kallas, räcker inte remsan till runt hela kortet, varför man måste använda sig av något annat emellan dem för att hålla ihop kortet på ett bra sätt. 

Jag har använt mig av en glimmermist från Perfect Pearl och sprayat det mönstrade pappret, samt använt Walnut stain-distressen för att färga in kanterna. 
I det understa lagret i mitten, har jag använt mig av samma mönstrade papper som i bellybandet, sotat det i kanterna med Walnut stain-distressen och sedan klistrat på ett helt annat papper som jag tyckte var färdigt så som det var. Bokstäverna som stavar "Love" kommer från samma serie som det mönstrade pappret. Här har jag stämplat med en Mangolia Tilda-stämpel med vattenfast svart färg på akvarellpapper och sedan färglagt med vattenfärgpennor, som jag sedan suddat ut med en blöt pensel till akvarellfärg. Grattis-skylten är stämplad på akvarellpapper den också, med vattenfast färg och är även infärgad med glimmermist. 
Här har jag även använt mig av en glitterpenna för att lyfta Tilda och vissa detaljer lite. Allt glitter syns inte på fotot av bilden, men det är jämnt fördelat ;)Till sist har jag färgat in kanterna ordentligt med Walnut stain-distressen och eftersom det var ett akvarellpapper som var väldigt beiget i färgen, fick båda stämplade motiven en ganska "gammal" och sliten effekt tillsammans med distressen.Detta är baksidan av kortet, som jag bara distressat kanterna med och sedan klistrat fast "tagen" (vet inte vad jag ska kalla det riktigt) mitt på bellybandet. Som ni ser har jag låtit den korsräfflade sidan vara "ryggen" av kortet, eftersom jag ändå skulle klistra på det mönstrade pappret på hela framsidan. 

 
 
 
 Och här kommer videos som utlovat; 
 
http://www.youtube.com/watch?v=JF_6TL9bhqQ
 
http://www.youtube.com/watch?v=xGaWIpkyqZY
 
http://www.youtube.com/watch?v=mM79neULsnM
 
Jag rekommenderar starkt den första videon om man är helt nybörjare, det var så jag lärde mig ;)
 
Om du vill beställa ett sånt här kort, kan du kontakta mig via bloggen i kommentarsfältet och lämna din emailadress, (jag måste godkänna kommentarerna innan de publiceras, så kommer inte lämna ut din adress på bloggen) så kan vi lösa det!
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0