Gratulationskort i rosa


Hej!

Detta kort är till min kusin Josefine som fyllde år den 22a juni och hennes favoritfärg är rosa, så hela kortet går i rosa! Såhär ser kortet ut...

 




Rosorna är handgjorda och infärgade med Picked raspberry-distress, samt mistade med Perfect Pearl mist, tutorial finns i bloggen! Grattis-skylten har jag stämplat och chalkat kanterna med samma distress och sen embossat med Clear-embossingpulver! Det är riktigt roligt att embossa och det blir så snygg effekt! Grattis-stämpeln kommer från Slöjd-detaljer. 





Här är Tilda with big flowers, som jag färglagt med Derwents akvarellpennor samt fyllt i hår och blommornas mörka delar med lite Walnut stain-distress. Här har jag även använt mig av frantge enamel, shabby white! Det är SÅ roligt och dessutom gör det halva kortet tycker jag :) För er som inte vet vad frantage är så är det som ett grövre embossingpulver som man smälter med embossingfönen.






Här syns en bit av ett Magnolia-staket, en av mina favoritdies! Jag har även dekorerat med lite bling som får representera mer blommor i kortet. 






En sidenrosett på ett aluminiumliknande material, är det någon som vet vad detta kallas för får ni gärna kommentera under inlägget! Jag fick det i ett Creative club-paket en gång i tiden och inte riktigt använt det. Denna är i ljuslila, vilket inte syns jättebra på bilden. Jag har även använt mig av gasväv för första gången, det kommer definitivt bli en favorit! :)







Här är en hjärttag från Magnolia som jag stämplat med Picked Raspberry och knutit ett spetsband till en rosett. 






Och insidan... Den fick bli ganska enkel, Less is more heter det ju.. :) "Rutan" är utstansad med Spellbinders Labels Four. 
 





Och på baksidan sitter min "handgjord av"-stämpel utstansad med en tagdie från Spellbinders. 




Stort grattis till dig fina kusin! :)

Kram Madeleine
 

Ramstafflikort - Min andra familj - beställningskort


Hej!

Denna gång har jag fått i uppdrag att skapa ett kort från en kille till hans bästa vän och hans familj. Detta blev alltså både ett gulligt och något mer maskulint kort, vilket beställaren önskade! Denna vikning, ramstafflikort är nog en av mina favoriter.. Det är så himla fint och ramen står i centrum, men så kommer det ändå något extra på slutet när man ställer upp kortet och ser rutan där man kan skriva en hälsning.. :) 

Såhär ser kortet ut ihopvikt och liggandes. 





Jag har skrivit ut "Min andra familj" på elfenbensvitt albumblad och sen stansat ut det med en die, samt embossat det i Bigshoten. Blomsterdekorationen är jag riktigt nöjd med! Jag ville ha ganska neuatrala färger i blommorna, så valde vitt och beige, men sen plockade jag upp det lila i pappret som passar väldigt bra till denna gröna nyans. 






En ny stämpel från Kenny K, denna är perfekt både till killar och av killar att ge bort :) Är så nöjd med färgläggningen! Det tog ungefär tre stycken innan jag blev nöjd.. :) Fick prova mig fram många gånger innan jag hittade rätt nyans på tröjan som skulle passa till pappret under! Jag har även plockat upp den illgröna färgen i pappret i kepsen, så killen följer färgerna i kortet. 





Såhär ser kortet ut stående... Bakgrundspappret är både mistat med Perfect Pearl-mist och chalkat med Walnut stain-distress i kanterna.. 





Och från sidan... Ramen stödjer sig på två stora pärlor på det undre pappret som inte syns för ramen. 






Älskar denna charm! Och även papegojan på ramen tycker jag mycket om och dessa passade i det här kortet.. Papegojan fick stå för det mer maskulina och ängeln kompletterar budskapet i texterna. 






Här har jag stämplat med Walnut stain-distress och sen haft Perfect Pearl-pulver över. Har även lämnat plats för beställaren att skriva sin hälsning till mottagarna :) 
De stora fjärilarna är utstansade med min underbara EK Success-punch och infärgade med Dusty concord-distress och sen sprayade med Perfect Pearl-mist. De små fjärilarna har jag fått av en vän och är infärgade med både Shabby shutters och broken china-distresser och sen sprayade med Perfect Pearl-mist. Till sist har jag limmat fast halvpärlor på alla fjärilar. 





På baksidan av ramen finna min "handgjort av"-stämpel stämplad på ett papper utstansat med en tagdie från Spellbinders. 





Vill du också ge bort ett handgjort kort till någon du tycker om, ett gratulationskort eller bara för att, får du gärna kontakta mig via kommentarsfältet i bloggen :)


Tack för titten! 
Kram Madeleine

Ramstafflikort i rosa (Grattis Karola) - beställningskort

Hej!

Denna gång har jag gjort ett kort helt i rosa! Det var riktigt roligt, särskilt när man börjar jobba med olika nyanser av en färg. Kortet är ett beställningskort till en mottagare vid namn Karola. Såhär ser kortet ut liggande:
 
 





Den här Tildan tyckte jag passade bra, för mottagaren fyller 50 år och jag hade tänkt ha med utstansade siffror, men de fick inte plats :) Så då valde jag denna Tilda som ser så glad och härlig ut :) Jag har färglagt henne med Derwents akvarellpennor och sedan jobbat med Walnut stain-distress i kanterna. Jag har även glittrat kronan och klänningen med glitterpenna. 





Här är en bild av blomsterarrangemanget. De två stora rosorna är handgjorda av mig och jag har använt Picked saspberry-distress att färga in blommorna med och Walnut stain-distress i kanterna av dem. Jag har även mistat dem med Perfect Pearl. De andra två mindre rosorna har jag också mistat, samt magnolia-swirlsen. De har jag färgat in med Shabby shutters-distress. 






Såhär ser kortet ut stående. Ordet Grattis är utstansat med en die från Roxstamps, älskar den! Jag har dessutom färgat in Grattis med Spun sugar-distress och Picked raspberry-distress, innan jag hällde på Clear embossingpulver och embossade texten. Är riktigt nöjd med denna! Karola är utstansat med en alfabetsdie från Sizzix - Skittle Dee Do. Där färgade jag in ett vitt albumblad enbart med Picked raspberry-distress, embossade med clear embossingpulver och stansade sedan ut från den biten jag hade embossat.
Det mönstrade pappret mitt absolut favoritpapper i rosa just nu och jag har färgat in det lite med en egengjord mist på Artist Pigment från Moaspyssel.se. Det gör pappret lite mer intensivt, i vanliga fall är det mer ljusrosa. 





Här sitter en skylt för beställaren att skriva sin hälsning i, utstansad med Spellbinders Nestabilities Label 8 och chalkad i kanterna med Picked raspberry-distress. Fjärilen är också infärgad med raspberry-distressen och embossad med clear embossingpulver. 






En närbild från sidan... Här syns också den söta charm i form av ett paket med en "lapp" i metall där det står "For you" på. Den tyckte jag passade bra på detta kort. 





Och på baksidan finns min "handgjort av"-stämpel. 



Det var allt för denna gång!
Kram Madeleine

RSS 2.0