Ett ramkort - Grattis Carin!

Nu har jag pysslat ihop ett fördelsedagskort till min väninna Carin i Götlaborg! Hon fyller hela 30 år idag, stort grattis gumman! :)
Hennes favoritfärg var bland andra turkos och cerise och det har varit en utmaning att få till det turkosa vill jag lova, men jag är verkligen nöjd med resultatet! :) 


Här ser du framsidan av kortet. Här ser du fjärilarna som jag stansat ut med Magnolias fjärilsdie (den mindre av de två) och som jag färgat in med broken china distress och shabby shutters distress. Jag har även sprayat perfect pearl mist på dem, och sedan limmat dit glansiga halvpärlor. Här ser du Tilda med en blomma som jag målat med akvarellpennor och sedan fyllt i med en blöt pensel. Jag har även fyllt i med glitterpenna lite varstans för att ge henne mer lyster. Du ser också en bit av ett staket jag stansat ut med Magnolia Fence-dien, och som jag sedan sprayat perfect pearl mist på. Här syns blommorna jag beställt från Wild Orchid Crafts, som jag sprayat med Perfect Pearl mist.. I know, jag älskar misten!!! Det ska vara på nästan allt... :) Bakom syns även grönt gräs som jag stansat ut med en die från Memory Box. Gillar att den är ganska stor och att grässtråna blir långa, för då kan man variera själv beroende på hur man vill att gräset ska se ut! 
Detta var riktigt kul! Jag har klippt ut en egen mall på vimplarna (vet inte vad det kallas för om det inte är triangelformade sådana.. hjälp mig gärna!) som jag bara ritat av på akvarellpapper och klippt ut från. Sen har jag stämplat bokstäverna med rubberstamps och fyllt i med glitterpenna.. Har chalkat kanterna med broken china distress också. Sen har jag fäst varje vimpel på ett skinnsnöre jag hittade i min bandskattkista... 


Och så har vi insidan! Här har jag haft väldigt roligt vill jag lova! Bakgrundspapprena är akvarellpapper, som jag stämplat upp ett eget mönster med en enda stämpel och blandat broken china och shabby shutters distresser på (till vänster) och använt chalk fluid "Orchid" (till höger) med en annan stämpel. Jag är verkligen supernöjd! Fjärilarna har jag stansat ut om 6 stycken med en die från Memory box, färgat in dem med broken china distress och shabby shutters distress, samt sprayat med perfect pearl mist på alla sidor. När jag fäst dem limmade jag på halvpärlor i mitten! Här har jag stansar ut den ovala biten med en die från Spellbinders, embossat den i bigshoten och stämplat en björn från Forever Friends i högra delen av den. Jag har målat den med akvarellpennor och skrivit med en jättebra kalligrafipenna från Akademibokhandeln. 


Till sist... Äntligen har jag en egen handgjort av-stämpel! Det blev liten, men det gillar jag, för då kan jag själv välja hur diskret jag vill att den ska bli på beställningskort. Här har jag gjort den ganska tydlig, där jag stansat ut den i först en cirkeldie och sedan limmat på den på ett papper utstansat med en die från Nellie Snellen som påminner om tårtpapper... i turkost papper såklart för att hålla den röda tråden. 

Ett stafflikort!


Hej!! 
Denna gång har jag gjort ett Grattis-stafflikort, mitt allra första... Jag valde papper på måfå och fick tag i ett starkt orange/mönstrat papper som är helt underbart.. :) Detta blev en utmaning då orange inte riktigt är min favoritfärg, särskilt inte att jobba med såhär, men jag är riktigt nöjd med resultatet! Och dessutom tycker jag jättemycket om pappret, fick en positiv, eldig, passionerad, nästan lite spansk känsla av det. Därför valde jag också Dancing Tilda till detta kort, för hon ser lika eldig och spansk ut hon i detta kort :)
 
Tutorial finns på denna adress: http://www.youtube.com/watch?v=7QPHOkRukeQ

Såhär ser kortet ut ihopvikt... 

Som sagt, här har vi Dancing Tilda som jag tycker är så himla fin! Jag har målat henne med Derwents akvarellpennor och sedan fyllt i konturerna i tyllen på klänningen med en svart gelpenna, det blev väldigt effektfullt! Jag har även fyllt i hela Tilda med glitterpenna för att få henne att skimra lite extra :)

Mina älsklingsrosor... De tar tid och kräver en hel del energi, men de blir ju så fina! Jag har färgat in vitt cardstock med en orange färg från tattered angels och använt walnut staindistress på kronbladens kanter. Sist av allt har jag sprayat med glimmer mist från Perfect Pearl (Perfect Pearl). 

En liten närbild på inte bara rosorna, utan även bladen! Jag har använt mig av Memory box lövdie, som dessutom embossar lövstrukturen direkt på första försöket i bigshoten! (Jag lade ett extra cardstock över plattorna så funkade det, vill man inte ha dem embossade går det bra att bara köra igenom dem utan cardstock!)

Denna stämpel har jag lånat av en kompis, som jag tycker ger sköna vibbar... ;) Det är viktigt med glimten i ögat och denna stämpel tycker jag passar super in i min layout :) Jag har även använt min pearlmaker-penna som jag fick i påskpresent av min väninna och jag kan säga att det var trixigt, men resultatet blev godkänt!

Här har vi en utstansad fjäril från Magnolia (den mindre av dem) som jag färgat in med shabby shuttersdistress och sedan sprayat med Perfect Pearl Sour Apple-mist på! 
Såhär ser kortet ut ståendes! Den stora orangea fjärilen har jag stansat ut med en die från Memory box, love it! :D Jag har färgat in den med den orangea sprayen från tattered angels. Det gröna bandet kommer från ett paket från Creative Club som jag var med i för ett par år sen... Det är allt en lite skattkista jag har, den där lådan med alla band jag samlat på mig i så många år! :D 
Till sist ser du en utstansad bit vitt papper som jag bara färgat in kanterna med walnut staindistress och sedan lämnat det fritt för givaren att skriva sin grattishälsning på. 
Och såhär ser kortet ut från sidan! :) Som du ser hålls kortet uppe av det gröna bandet i mitten. 
Vill du ge bort ett sånt här stafflikort, får du gärna kontakta mig via bloggen genom att kommentera under detta inlägg och lämna din epostadress (jag måste godkänna din kommentar innan den publiceras, så jag kommer inte lämna ut den på bloggen!), så kontaktar jag dig! 


 

RSS 2.0